GULDSMEDERNA

Våra tre guldsmeder jobbar i en öppen miljö i butiken till din tjänst.Som kund kan du få dina smycken lagade, omgjorda eller varför inte skapa ditt eget drömsmycke. En guldsmed kan skapa dina egna minnen och din egen historia. På vår Facebook och Instagram kan man följa flera av deras arbeten.

Section

Katri Kaukonen

Katri är guldsmed och stenfattare och har varit i branschen sedan 1998.

Att arbeta som guldsmed är att få vara i en alldeles egen värld av vackra saker. Materialet är otroligt. Det glimmar! Varje sten är unik och att bara få titta in i en sten är att få titta in i en hel värld. Vi får jobba med det ädla, det naturliga – varje dag! Att få omarbeta ett gammalt smycke till något nytt i samarbete med en kund är en stor ära.

KONTAKTA KATRI

Örjan Molander

Örjan är guldsmedsmästare. Han är duktig på handgravyr och infattning av stenar. Örjan började i branschen 1984 och är ägare till Westerlunds Guldsmeder sedan 1991. 

Som guldsmed behöver du ha känslan i händerna. Jag får möjlighet att använda de talanger jag är bra på. Jag är både tekniskt och estetiskt lagd. Men det är också naturmaterial vi jobbar med, så det går aldrig att förutsäga situationen. När allt flyter på och materialet samarbetar och det blir estetiskt tilltalande – då är det här det bästa jobbet i världen! Lägg till det en nöjd kund, då kan jag inte önska något mer.

KONTAKTA ÖRJAN

Petra Jordansson

Petra är vår senast tillkomna guldsmed och har varit i branschen sedan 2017. 

Att arbeta med guld är otroligt för det är så formbart. Tänk själv att få förvandla en klump till ett par jättesnygga örhängen! Arbetet som guldsmed innebär så många olika moment för att slutligen nå målet av ett fint smycke. Vi smälter, sågar, filar, löder, smider, hamrar och polerar. Varje enskilt arbete är något unikt och kräver sitt. Jag blir aldrig uttråkad och aldrig fullärd.

KONTAKTA PETRA
Section